Glasvezel

Glasvezel: kiezen voor de snelheid van het licht.

Steeds meer bedrijven kiezen voor de snelheid van het licht m.b.v. glasvezel en profiteren van de ongekende mogelijkheden die datatransmissie via glasvezelnetwerken ons biedt. De toepassingen variëren van een compleet glasvezel netwerk voor een multinational tot een maatoplossing voor het midden-en kleinbedrijf.

Nieuwe bedrijventerreinen en woonwijken wordt steeds vaker een glasvezelnetwerk aangelegd: een infrastructuur van haardunne vezels, gemaakt van zeer helder glas. De overdracht van het signaal vindt plaats door lichtsignalen. Hierdoor kan informatie snel en over grote afstanden worden verstuurd.

Voor een snelle en betrouwbare overdracht van zowel data, video of voice wordt veel gebruik gemaakt van glasvezelkabels.

Wij zijn gespecialiseerd in de afmontage van klantaansluitingen en (fusie)lassen van zowel multimode als singlemode glasvezelkabels. De kwaliteit van de kabel, lassen en connectoren kunnen worden gemeten middels een OTDR- en/of dempingmeting. Van de meting wordt natuurlijk een rapportage opgesteld.